Dirigent Flesjbek Adri Hubregtse

Adri Hubregtse is op 16-06-1956 geboren in Zaamslag (Zeeuws Vlaanderen).
Ik heb mezelf als kind piano leren spelen en ging op 15 jarige leeftijd bij Peter Meijers fagot spelen.
Na 9 maanden spelen heb ik toelatingsexamen gedaan in den Haag en ik werd aangenomen.
Ik moest toen mee met mensen die 10 jaar of langer speelden dus dat was hard werken.
Mijn allereerste orkestwerk was de symfonie voor blazers van Stravinsky. Een heel schril contrast met de flauwekulletjes die ik in een jeugdorkest gespeeld had. Ik wist werkelijk niet wat me overkwam, maar we waren maar met twee fagottisten dus ik moest wel.

Tijdens mijn conservatoriumopleiding heb een grote voorliefde voor kamermuziek ontwikkeld door het spelen in oa. verschillende houtblaaskwintetten.
Tijdens mijn studie heb ik workshops en opleidingen gevolgd in Frankrijk en in Californië. Tijdens mijn studie heb ik vele jaren als solo-fagottist bij het Zeeuws Symfonieorkest gespeeld totdat ik, ook tijdens mijn studie al, werd aangenomen als fagottist van de Koninklijke Militaire Kapel. Daar heb 24 jaar gespeeld, de meeste tijd als solo-fagottist. Daar hebben naast de heel vervelende dingen als spelen op Prinsjesdag en de erewachten bij het paleis ook heel mooie tournees gemaakt waarbij we in de mooiste zalen van de wereld speelden. (Al blijft de allermooiste zaal die van ons eigen concertgebouw in Amsterdam)

Tijdens het spelen in een beroepsharmonieorkest (de KMK) heb ik ook 24 jaar veel harmonieorkesten gedirigeerd. Na mijn pensioen bij de KMK ging ik na 5 jaar toch wel heel erg het podium missen dus toen heb ik een bastuba gekocht en heb daarmee in een aantal orkesten gespeeld. Daarmee ben ik nu vaste remplaçant bij het Regio Orkest West Brabant en een symfonieorkest in Dordrecht.

[lin