Foto Pieter voor bij CV   0-1-dirigent-img_1583 img_0450 img_9944
Dirigent Flesjbek

Pieter Maassen, geboren in 1952 te Breda,  kleinzoon van Jacobus Aloyisus Maasen -zijn opa schreef meer dan 30 koorwerken waaronder het Marialied, Onze Lieve Vrouw van Brabant- en zoon van Peter Maassen, toenmalig dirigent van Zanglust, de Verenigde Zangers en Aurora Oosterhout -alwaar opera’s werden opgevoerd- kreeg het dirigeren in zijn genen mee.

Op het Brabants Conservatorium behaalde hij de akte voor Trompet B, dirigeerde o.l.v. Jan Bogaards en kreeg zijn opleiding tot dirigent ‘Gregoriaans’ van Jan Michelsen. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde hij zijn akte Muziekonderwijs B  Schoolmuziek.

Zijn beiaardopleiding begon hij aan de Nederlandse beiaardschool te Amersfoort waar hij studeerde bij Peter Bakker en Bernard Winsemius. Vervolgens studeerde hij bij Jo Haazen, directeur van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denijn”, internationaal instituut voor Hogere Beiaardkunst te Mechelen. (België) Hij behaalde daar op 17 juli 1989 het einddiploma met Grote Onderscheiding. Pieter bespeelde 25 jaar het Heuvelcarillon Breda en is sinds 1983 beiaardier van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. (Nederland)

Als docent Schoolmuziek/CKV was hij tot 2018 verbonden aan het Goese Lyceum. (Cultuur Profielschool met Eindexamen muziek voor VMBO HAVO enVWO) Hij dirigeerde ensembles, leerlingen koren onderbouw- en bovenbouw met samenwerkingsprojecten/uitwisseling met een Finse Koorschool.

In Breda dirigeerde hij de Bigband ‘Swing sound Orchestra’ en is sinds 26-07-2016 dirigent van Muziektheater ‘Flesjbek’.